Chloupky na tváři. Jak se jich zbavit?

Někdy byly nežádoucí chloupky na tváři módním doplňkem. Podívejte se na mexickou malířku Fridy Kahlo. Ta se za své chloupky nad horním rtem a husté černé obočí vůbec nestyděla, spíš ji to dělalo zajímavou a "jinou". V dnešní době se to už ale nenosí a nejen kosmetické salony vědí, že drobné nedostatky na obličeji nejsou žádným problémem. Možnosti jejich odstranění jsou různé, co se týče trvanlivostí i peněz. Přečtěte si jaké jsou.

Začneme laserovou epilací, která se může použít na všechny části obličeje. Zda vás nežádoucí ochlupení trápí na bradě, v okolí úst, obočí, nebo kolem uší, to všechno se dá odstranit. A natrvalo. Několik sezení v salonu, který nabízí laserovou epilaci může chloupky odstranit úplně. Tato metoda je ale ve srovnání s například takovou voskovou depilací finančně nákladnější a mezi jednotlivými "zákroky" je potřeba dodržet určitý časový odstup. Počet opakování je individuální a závisí od barvy ochlupení a pokožky. Lasery produkují světlo, na které je citlivé barvivo melanin, zahřejí chloupek na vysokou teplotu a spálí.

Voskovou depilaci si můžete udělat i samy doma. V salonech se nanese horký vosk a po zaschnutí se celý pás stáhne. Voskové pásky jsou velmi oblíbenou metodou "holení". Ve srovnání se žiletkou jsou sice bolestnější, ale trvanlivější. Voskové pásky, které jsou speciálně určeny na obličej, se dají použít k odstranění chloupků na bradě, zarostlého obočí či jiného nežádoucího tvarového ochlupení. Pozor by si měli dát ale ženy s tmavším typem pokožky. Po odstranění ochlupení se na tváři mohou objevit světlé fleky.

Nejvhodnější způsob odstranění chloupků pro ženy, které nemají citlivou pokožku je depilační krém. Pro "Citlivky" jsou tyto chemikálie postrachem a pleť reaguje zarudnutím nebo vysušením. Při prvním použití depilačního krému si ho proto nejprve vyzkoušejte na předloktí. Je nejvíce dostupný, nejméně nákladný, snadno použitelný a v současnosti se kosmetické značky snaží být co nejvíce šetrné k pokožce.
Depilační krém vás ale nezbaví chloupků i s kořínky, jen vyrostlé části. Proto si ho musíte aplikovat častěji.