Co je to epilace IPL? (Fotoepilace)

Technologie trojitého záblesku (tzv. TRIPLE FLASH EFEKT - což je 3 krát silnější puls v jednom pulsu) je nejmodernější metodou trvalého odstranění chloupků. Epilace intenzivním pulzním světlem (IPL) čili fotoepilace je ošetření, které trvale odstraní Vaše nežádoucí chloupky, aniž by došlo k poškození Vaší pokožky. Jedná se o nejúčinnější formu epilace, jejíž výsledky jsou trvalé.

Jak IPL funguje?
Podstatou ošetření IPL přístrojem je metoda selektivní fototermolýzy. Zjednodušeně řečeno, světelné pulzy, které pulzují 3x během 30 ms, zahřejí vlasový folikul (růstové centrum chloupku či vlasu) na teplotu 70 - 75 º C, a tím ho zničí. Zničení je trvalé, takže v takto ošetřeném místě už chloupek nikdy nevyroste.

Je však důležité říci, že tato metoda úspěšně ničí jen pigmentové (zbarvené) vlasové folikuly. Slabé světlé a šedivé chloupky se fotoepilací odstranit nedají. Toto ošetření je třeba 3x až 6x opakovat, protože chloupky mají 2 fáze růstu - období růstu a období klidu. Fotoepilace je ideální provádět v období růstu, ale i tehdy je třeba zákrok opakovat, protože ne všechny chloupky rostou ve stejném čase.

Použití fotoepilace
Zaručeně nejúčinnější je fotoepilace v oblasti podpaží a třísel, ale jinak lze tento způsob epilace použít k odstranění chloupků kdekoliv na těle (ruce, lýtka, stehna, břicho, záda, ramena, podpaží atd.). Použití fotoepilace se dobře osvědčilo při odstraňování chloupků na obličejových partiích jako je horní ret, brada, tváře, srůsty obočí.

Je fotoepilace bolestivá?
Fotoepilace je obecně vnímána jako bezbolestná metoda trvalého odstranění nežádoucích chloupků na těle nebo na obličeji. Pokud jste velmi citlivá / ý, je možné, že ucítíte jemné štípání v ošetřované oblasti. Pokud se během ošetření zaposloucháte do příjemné hudby, tak budete jen relaxovat.

Kontraindikace
  • u lidí, jimž se tvoří hypertrofické a keloidní jizvy,
  • v případech aktivního nebo častého výskytu herpetické infekce na epilované oblasti,
  • 6 týdnů po použití epilačních metod, při kterých se vytrhává kořínek chlupu (epilace voskem, vytrhávání pinzetou, vytrhávání strojkem),
  • 6 měsíců po celkovém používání přírodních nebo syntetických derivátů vitaminu A retinoidů,
  • v případě lokálního použití retinoidů (Retinol A), nebo bělicích přípravků: hydrochinon (stačí vysadit 2 týdny před zákrokem),
  • několik měsíců před zákrokem se také nedoporučuje brát přípravky s vysokým obsahem beta karotenu,
  • spálená kůže od slunce nebo zraněná silným slunečním zářením,
  • rakovina kůže,
  • těhotenství